Kniha Daňové a odvodové tipy VIII. (2022): ÚVOD

Témy: daň z príjmov,Daňové a odvodové tipy,sociálne poistenie,zdravotné poistenie

*

Pamätáte si na tlačovku ministra financií Igora Matoviča, na ktorej predstavoval svoju "Daňovú revolúciu" a hovoril o rozdieloch v zdanení a odvodoch zamestnancov a živnostníkov?

Na tejto tlačovke použil príklady, ktoré nájdete v 4. kapitole knihy "Daňové a odvodové tipy VIII.". Lepšiu reklamu tejto knihe urobiť nemohol.

Tak teda, kým príde "Daňová revolúcia", čítajte "Daňové a odvodové tipy". Pomôžu vám legálne ušetriť tisíce eur na daniach a odvodoch. Pretože - a to je holý fakt - na Slovensku je dlhodobo veľký rozdiel medzi daňovým a odvodovým zaťažením rôznych druhov príjmov. Ak ste zamestnanec, spolu so svojim zamestnávateľom platíte zo svojho príjmu štátu okolo 45 %. Ak ste SZČO, vaše zaťaženie klesá až na úroveň 6 %. Kto chce a môže, má na Slovensku (zatiaľ) daňový a odvodový raj.

Pozor, daňovej a odvodovej optimalizácii je venovaná len prvá časť knihy. Zamestnávatelia  a SZČO si v knihe nájdu informácie aj o "Prvej pomoci", ktorá „beží“ ešte na začiatku roka 2022, uvidíme dokedy. Od 1. marca 2022 by zamestnávateľom mal pomáhať nový zákon o podpore v čase skrátenej práce - komplexný komentár nájdete v kapitole 7.

V 8. až 11. kapitole nájdete spracovanú tematiku zamestnaneckých benefitov, ktoré sú  oslobodené od dane. Nie je ich málo. Tým najvýznamnejším benefitom, akým je napríklad stravovanie, sú venované osobitné kapitoly knihy s podrobným výkladom pravidiel a možností.

*

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli k vzniku knihy – spoločnosti Arwakan s.r.o.,  tlačiarni KO & KA (K-PRINT), ale najviac mojej rodine za podporu, trpezlivosť, pomoc a všetkým Vám za stálu priazeň ,-)

Písané v januári 2022, autor Jozef Mihál, spolupráca Ľuboš Dojčan, Libuša Matušiak Vikorová a Ján Adámek.

Upozornenie: Obsah zodpovedá právnemu stavu platnému k 1.3.2022, ako bol známy v januári 2022.

Skratky použité na označenie zákonov:

ZDP – zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov

ZP – Zákonník práce, č. 311/2001 Z. z.

ZSP – zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení

ZZP – zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení

AZ – zákon č. 185/2015 Z. z. Autorský zákon

ZŠ – zákon č. 440/2015 Z. z. Zákon o športe

*

Odpovedám do 24 hodín,v priemere za 19 hodín

 Diskusia je uzamknutá.

Rozšírte svoju registráciu a získajte prístup do diskusie. Položte svoju otázku Jozefovi Mihálovi.

Pozri 'Daňové a odvodové tipy VIII. (2022)' v obchode